Vapaaehtoinen selvitystila

Yhtiön selvitystilan tarkoituksena on yhtiön varallisuusaseman selvittäminen, yhtiön omaisuuden realisoiminen ja velkojen maksu. Jäljellä jääneet varat jaetaan osakkaille jako-osuuksina. Selvitystila ymmärretään puhekielessä usein virheellisesti konkurssiksi. Selvitystilasta seuraa kuitenkin konkurssi vain siinä tapauksessa, että yhtiössä ei purettaessa ole riittävästi varoja sen velkojen maksuun

Yhtiön asettaa selvitystilaan yhtiökokous. Kun selvitystila on vapaaehtoinen, sen aloittamisesta ja lopettamisesta päättää yhtiökokous 2/3 määräenemmistöllä.

Selvitystila alkaa heti, kun sitä koskeva päätös on tehty ja selvitysmies valittu. Selvitysmiehen rekisteröinti poistaa hallituksen tiedot kaupparekisteristä. Selvitysmiehen tehtävänä on hakea julkinen haaste yhtiön velkojille. Haaste velvoittaa velkojia ilmoittamaan saatavansa siinä mainittuun määräpäivään mennessä. 


Toimistomme kautta löytyy ammattitaitoinen selvitysmies ja prosessissa tarvittava KHT tai HT-tilintarkastaja.


Kaupallista yritysneuvontaa saat meiltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 

Lue lisää...

Yrityssaneeraus

Yritys pöytälaatikkoon